logo Stichting Open Jongeren Centrum Fuse
Info
Fuse
Locatie
Bands
Vrijwilligerslijst
Zaalvoetbal

Fuse

OJC Fuse

De Fuse is een jongerencentrum in Bakel. Het is ca. 53 jaar geleden opgericht en is gevestigd in een pand aan de dorpsstraat in Bakel. De Fuse word voor 100 % "gerund" door vrijwilligers en is 6 dagen in de week open. De doelgroep van de Fuse zijn jongeren vanaf 16 jaar uit Bakel e.o...

Fuse vooraanzicht

De Fuse is gevestigd aan de Dorpsstraat 25 te Bakel, een dorp ca. 6 km. ten Noord-Oosten van Helmond.

Activiteiten

In de Fuse worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zo komen er regelmatig bands en wordt er 3 à 4 keer per jaar een houseparty (Confusion & Bakel Beatz) georganiseerd. Verder word er 1 keer per jaar in het tweede weekend van juli het gratis StreetRock-festival georganiseerd. Voor datums van de activiteiten kun je kijken op onze agenda.

Geschiedenis

Voor zover we kunnen achterhalen is de Fuse opgericht in 1969. Welke maand precies, dat weten we niet, omdat er in de begintijd een los/vaste groep opereerde die met elkaar optrok. Hieruit is de Fuse ontstaan. Enkele namen uit die tijd: o.a. Huub van Haandel, Harrie Knapen, Jan Keijzers, Annemarie Donkers, Bert van Stiphout en Heintje Verhoeven. De naam "Fuse" is afgeleid van de naam van een Amerikaanse groep, die toen, in het alternatieve circuit, veel gedraaid werd. Op de hoes van die elpee, stond een bommetje getekend, dat later in het logo van Fuse terug te vinden was.. Dat bommetje in dat logo zorgde nogal voor wat opschudding in Bakel, omdat ze dachten dat we iets te maken zouden hebben met een terroristische beweging..... (nou ja....)

Tegenover de kerk, stond een heel oud cafeetje, waarvan Mart Crul de eigenaar/uitbater was. Dat café was opgedeeld in twee ruimtes, te weten: de "Lion d'or" en de "Gouden Leeuw". Toentertijd stond dat cafeetje beter bekend als "Sjoke van Thiel". De "Gouden Leeuw" was een ouw mannecafe en de "Lion d'or" stond meestal leeg. Op die laatste plek is Fuse ontstaan en daar vonden ook de eerste (disco)activiteiten plaats. Na de sloop van het cafeetje (kwam een winkelcentrum) heeft de Fuse een tijdje een onderkomen gevonden bij Tit Broek achter in het zaaltje, om daarna definitief naar de school te verhuizen.

bron: Fons Aelberts (eerste voorzitter Fuse)

Nieuws
14 november: De deuren van de Fuse zijn voorgoed gesloten, onze toegang tot het gebouw is weg.
Op straat gezet door de gemeente, wat een pech!
Ter voortzetting van alle activiteiten zijn we nu op zoek naar een nieuw pand.
Misschien lopen we ooit weer door dezelfde deur, hand in hand
6 december: We zijn bezig met het maken van een nieuwe website. Tot deze klaar is, kan alle informatie over evenementen worden gevonden op locatie of op de Facebookpagina van ojc de fuse.

Verjaardagen
5 december: Tommee (35)
7 december: bertjebambix (71)
9 december: Tweaker (41)

Vrijwilligers
21:00 - 2:00  Annemieke
Fuse is gesloten (test)

Poll
Er is geen opiniepeiling beschikbaar
.
.
Stichting Open Jongeren Centrum Fuse - Dorpstraat 25 - 5761 BL Bakel - Tel. 0492-342896 - E-mail webmaster@ojcfuse.nl
© D-W-B 2009 - PHP executed in 37.73 milliseconds